БСП е съгласна да търси общи пресечни точки с другите парламентарно представени

...
БСП е съгласна да търси общи пресечни точки с другите парламентарно представени
Коментари Харесай

БСП готова да търси пресечни точки с другите партии без ГЕРБ и ДПС

БСП е съгласна да търси общи пресечни точки с другите парламентарно показани партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи, в случай че получи третия мандат. Те обаче акцентират, че са си сложили две задания, като първата от тях е актуализация на бюджета. Българска социалистическа партия е подготвена да положи максимални старания за сформиране на постоянен кабинет. Това стана ясно по време на консултациите на Българска социалистическа партия при президента Румен Радев. От страна на Българска социалистическа партия участваха Корнелия Нинова, Кристиян Вигенин и Ирена Анастасова. 

Преди тях тази заран към този момент бяха представителите на " ИТН " и на ГЕРБ-СДС. От Има Такъв Народ ясно обявиха, че няма да поддържат трети мандат, а ГЕРБ-СДС се заканиха за следващ път да върнат втория мандат сега, в който им бъде връчен от президента. 

" Налага се да върша втори цикъл съвещания в границите на конституционната процедура за сформиране на държавно управление от 46-ото Народно заседание ", сподели при започване на консултациите с Българска социалистическа партия президентът и посочи нуждата от образуване на постоянен кабинет. 

" Преди малко вашите сътрудници от ГЕРБ-СДС потвърдиха своята позиция, че те ще върнат незабавно втория мандат при неговото връчване. Това слага надлежно огромна тежест върху третия мандат и дали българският парламент ще може да отговори на упованията на българските жители или той ще бъде прахосан още веднъж. За това трябват разговор, отговорност и конструктивност ", сподели Румен Радев.

Той посочи, че точно Българска социалистическа партия е била тази, която в консултациите сред партиите от 46-ото Народно събрание прояви отговорност, зрялост и мъдрост. " Аз разгадавам, че вие и отсега нататък ще продължите да търсите и работите за допирни точки сред другите партии за ясни цели и цели в полза на българските жители, както и за нормализиране на политическия разговор ", сподели още Радев. 

Коалиция " Българска социалистическа партия за България " сме си сложили две задания, посочи при започване на изявлението си водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Първата е актуализация на бюджета в три направления. Първо - стабилизиране на здравната система за посрещане на covid-кризата. Второ - преизчисляване на пенсиите, увеличение на приходите, с цел да могат българските жители да посрещнат ценовия потрес и нарастването на цените на ток, парно, храни и най-необходимите артикули. И третото е подготовка на страната за възможна мигрантска вълна. Това виждаме като оферти по импортираната от служебния кабинет актуализация на бюджета, които ние ще създадем сред първо и второ четене за неговото възстановяване ", изясни Нинова. 

По думите й, втората задача пред Българска социалистическа партия е полагане на оптимални старания за сформиране на постоянен кабинет, което да преведе България през тежката зима, да даде успокоение и сигурност на българските жители и непоклатимост на политическата система.

" Ако третия мандат пристигна при нас ще продължим по метода, по който и до момента - съответно, градивно и умно в търсене на общите пресечни точки с сътрудниците от другите парламентарно показани партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи, с цел да забележим можем ли да реализираме единодушие по тези цели за България ", посочи Корнелия Нинова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР